Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilets van ±130 g
- 200 g prei
- 250 g diepvrieserwtjes
- 240 g risottorijst
- 4 koffielepels geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ui, in functie van uw persoonlijke tolerantie
- 4 takjes tijm
- 1 l magere groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Doe 1 eetlepel olijfolie in een sauteerpan en stoof 1 ui samen met 200 g fijngesneden prei en 3 takjes tijm. Voeg, als de ui glazig wordt, 240 g risottorijst toe en meng deze onder de ui.
- Voeg met een kleine pollepel de bouillon toe, lepel per lepel. Wacht telkens tot het vocht geabsorbeerd is. Blijf roeren tot de rijst gaar is.
- Haal de pot van het vuur en voeg 250 g diepvrieserwtjes en 4 koffielepels geraspte Parmezaanse kaas toe. Laat alles 5 min. rusten onder gesloten deksel. Bak 4 kabeljauwfilets van 130 g goudbruin in een pan met 1 eetlepel olie. Dien de risotto op met de kabeljauw en de tijm.
Voedingswaarden
(/portie)
Energie
420 kcal
Eiwitten
31,5 g
Vetten
7,4 g
Koolhydraten
54 g
Voedingsvezels
6,3 g