Home > Gezond eten > Tapenade van wortelen*

Tapenade van wortelen*

  • 4 pers.
  • 20 min.
  • 0 min.
Ingrediënten
  • 4 wortelen
  • 2 eetlepels magere witte kaas
  • Basilicum
  • 1 afgestreken koffielepel komijnpoeder
  • 1 kleine ui, fijngehakt
Bereiding
  1. Schil 4 wortelen en snij ze in blokjes. Laat ze 10 minuten koken in licht gezouten water.
  2. Voeg de fijngehakte ui en enkele basilicumblaadjes toe.
  3. Voeg 1 koffielepel komijn en 2 eetlepels magere witte kaas toe en mix het geheel. Breng op smaak.
  4. Koel bewaren. Serveer de tapenades met rauwe groenten en pitabrood of zacht Zweeds brood.
Voedingswaarden (/portie)

Energie

61 kcal

Eiwitten

1,9 g

Vetten

0,3 g

Koolhydraten

11,3 g

Voedingsvezels

3,2 g